Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Lärarnas yrkesetiska råd

Rådets uppgift är att främja ett yrkesetiskt förhållningssätt inom lärarkåren och stödja och ge råd till lärarna i yrkesetiskt svåra situationer. En viktig uppgift för rådet är att bidra till att etablera vad som betraktas som "god lärarsed.  

Lärarnas yrkesetiska råd tillsattes i september 2007 av Lärarnas samverkansråd; Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet.

Det yrkesetiska rådet består av yrkesverksamma lärare och forskare med lärarbakgrund. En representant från respektive förbundsstyrelse är adjungerad till rådets sammanträden.

Rådets ledamöter

Lärarnas Riksförbunds representanter är Susanna Sjögren och Åsa Dahlberg. Susanna är ämneslärare i svenska, engelska samt svenska som andraspråk med legitimation för grundskolan, gymnasiet samt vuxenutbildningen. Hon undervisar i årskurs 6-9 på Råsunda skola i Solna. Åsa har en ämneslärarexamen i ämnena svenska, engelska och svenska som andraspråk och arbetar i Bjurholm, 6 mil väster om Umeå där hon undervisar på högstadiet.

Rådet består även av Jesper Rehn, Ronneby, Emma Kroon, Göteborg, Susanne Linnér, Linnéuniversitetet och David Lifmark, Högskolan Dalarna.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Anna Jändel Holst

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-09 11.24

Ansvarig redaktör för sidan: Maria Bohlin