Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Grundutbildning

Rätt utbildning är ett grundläggande krav för att få arbeta som lärare eller studie- och yrkesvägledare. För lärare betyder det att vara utbildad både för de årskurser och de ämnen man undervisar i.

För att formell utbildning också ska vara ett mått på rätt kompetens krävs att utbildningarna håller högsta kvalitet, något som förbundet arbetar hårt för att påverka och stödja.

Det måste också finnas tydliga regler om behörighet, inte minst för att det ska gå att validera sådana kompetenser som inhämtats utanför de formella utbildningarna, till exempel i andra länder eller i andra branscher.

Vi vill se utbildningar av yppersta klass, som är anpassad efter den verklighet som finns ute i skolorna men som också vågar utmana och föra utvecklingen framåt.

Det måste tydliggöras att alla lärare inte har samma uppdrag utan att det är skillnad och ställs olika krav på utbildning och förkunskaper hos dem som ska arbeta i förskola, fritidshem, grundskolans tidigare år och ämneslärare i grundskolans senare år och gymnasieskolan.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Johan Linder

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-16 10.27

Ansvarig redaktör för sidan: Maria Bohlin