Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Studie- och yrkesvägledare berättar

Studie- och yrkesvägledaren Kicki Löhr Johannesson berättar varför hon är medlem i Studie- och yrkesvägledarna i Lärarnas Riksförbund.

Kicki Löhr Johannesson, Studie- och yrkesvägledare

Varför valde du att bli medlem i Studie- och yrkesvägledarna i Lärarnas Riksförbund?
När jag tagit examen valde jag att bli medlem i Lärarnas Riksförbund eftersom Lärarnas Riksförbund enbart ansluter behöriga studie- och yrkesvägledare och lärare och inga rektorer/arbetsgivare. Jag valde också Lärarnas Riksförbund eftersom det finns en intresseförening för studie- och yrkesvägledare. Vi är en liten grupp studie- och yrkesvägledare i ett stort förbund men det är lättare att få igenom våra åsikter när förbundet enbart har två yrkeskategorier att koncentrera sig på.

Vilka är fördelarna med att vara medlem?
Jag har en trygghet i att det finns kunniga ombudsmän och förtroendemän som hjälper mig om jag har frågor eller behöver hjälp angående min anställning eller arbetsuppgifter. Som medlem kan jag vara med och påverka och driva studie- och yrkesvägledarfrågor En stor fördel är också att intresseföreningen för studie- och yrkesvägledarna driver yrkesspecifika frågor som
till exempel legitimation.

Vad skulle du vilja säga till studie- och yrkesvägledare som funderar på att bli medlemmar?
Bli medlem i Lärarnas Riksförbund för där har ni möjlighet att genom intresseföreningens medlemskap bidra till förändring. I styrelsen finns även en representant från förbundsstyrelsen vilket gör att våra åsikter blir hörda. Ju fler vi är desto starkare blir vi!

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Johan Linder

Sidan senast uppdaterad: 2012-11-23 17.01