Medlemsbrev januari 2024

Välkommen till ett nytt år! Hoppas du hunnit få lite välbehövlig vila under jul och nyår.


Vi, Sveriges Lärare Huddinge firar ett år som nytt förbund med en social mediekampanj under hela januari. Vinn priser varje dag. Följ oss på Instagram och/eller Facebook.

Värva en kollega och få ett presentkort (kräver bank-id).

Onsdagen den 20 mars kl 17.00 är det dags för Huddinge lokalförenings årsmöte. Då väljs ordförande, ledamöter och andra föreningsuppdrag samt fastslås verksamhetsplan och budget för 2024. Separat inbjudan kommer.

Du kan påverka genom att skriva ett medlemsförslag. Ett medlemsförslag kan vara en fråga du vill att styrelsen ska driva/prioritera, det kan också vara att starta en annan förening t ex för studievägledare. Medlemsförslag ska vara inlämnat senast den 1 februari till huddinge@sverigeslarare.se.

Du kan påverka genom att nominera den som du vill ska sitta i Huddinges styrelse, såsom ordförande och ledamot. Du kan också nominera personer till förhandlings- och/eller huvudskyddsombud, valkretsombud samt revisorer. Din(a) nominering(ar) meddelar du till någon i valberedningen senast den 18 februari. Valberedningen består av Iriana Martinez Camunas, Camilla Lejon, Daniel Söderström Berglund, Erika Ullberg, Eugenio Arturo Araya Madrid, Jon Olzon, Lars Rådvall.

Det pågår förhandlingar om ett nytt HÖK-avtal. Det nuvarande HÖK21 löper ut sista mars. Detta innebär att årets lönerevision blir klar först när ett nytt avtal är på plats. Dock har arbetet med lön, arbetsmiljö och arbetsorganisation inget slutdatum. Därför fortsätter arbetet för att åstadkomma de förändringar som krävs för att skapa balans mellan uppdrag och förutsättningar. Prata med ditt ombud om frågor som du vill att ni driver på din arbetsplats under arbetsplatsträffar och i samverkan. Här hittar du mer info om avtalsrörelsen.

Saknas det ombud på din arbetsplats? Är du intresserad av att vara ombud? Läs mer här vad det innebär och kontakta oss sedan så hjälper vi till. 

Du når oss på:
Telefon: 08-535 374 92
E-post: huddinge@sverigeslarare.se

Vi som sitter i styrelsen idag och våra kontaktuppgifter hittar du här

Vi ses på årsmötet!
Sveriges Lärare Huddinge 

 

Frågor & svar